Algemene informatie

Algemeen                                                                                                                                        De maandelijkse OZOswingfeesten vinden plaats in De Lindenberg. Daarnaast organiseert stichting OZOSwingfeesten meerdere keren per jaar swingfeesten in De Vereeniging. Ieder jaargetijde vindt aldaar een zogenoemd jaargetijdefeest plaats (OZOwinter, OZOlente en OZOherfst). Daarnaast organiseert OZOswingfeesten OZOzomer. Dit betekent 7 dagen achter elkaar feest gedurende de zomerfeesten in Nijmegen, in De Lindenberg!

De Lindenberg 
OZO vindt plaats in het Theatercafé en de grote zaal van het cultuurcentrum De Lindenberg, Ridderstraat 23, 024-3273939. Dit cultuurcentrum ligt tussen het Valkhof en het Casino aan de Waalkade, met 2 grote parkeergarages (Kelfkensbos en eiermarkt) op loopafstand. Ook OZOzomer is tijdens de zomerfeesten in de 4-daagse week 7 avonden achter elkaar in De Lindenberg. Een prettige locatie met een geheel eigen sfeer.

 

De Vereeniging Jaargetijdefeesten
OZO Swingfeesten vind je in het mooiste gebouw van Nijmegen:
nl. het Concertgebouw De Vereeniging aan het Keizer Karelplein (zie verderop voor kaart). De Vereeniging ligt tegen het centrum van Nijmegen en op loopafstand (5 min.) van het Centraal Station. Voor auto’s is er achter het gebouw een ruime parkeerplaats. In de garderobe kunt u een uitrijkaart kopen.
Ook is er de mogelijkheid om voor € 0,50 per uur te parkeren in de keizer karel parkeergarage http://www2.nijmegen.nl/content/1330617/keizer_karelgarage
Algemeen telefoonnummer van De Vereeniging: 024 – 3608135.

De Grote Zaal boven (vroegere ING-zaal) is de swingruimte waar de muziek voor een groot gedeelte ‘modern’ is. Deze zaal is prachtig gerenoveerd en heel sfeervol. Ze heeft een voor dansers perfecte houten dansvloer.

In de hal beneden ligt de nadruk op muziek ‘back in time’. Retro

  • In de boven vleugel van het gebouw bevinden zich een grote bar: De Keizer Karel Foyer . Op het balkon van de Keizer Karel Foyer kan gerookt worden.
  • Beneden is er een bar in de grote hal geopend.
  • Boven aan het einde van de gang bevinden zich de toiletten en de bewaakte gratis garderobe. Bij binnenkomst is in de onbewaakt garderobe in de sociëteit kamer. In beide garderobes kun je de consumptiemunten kopen voor aan de bar.

Voor rolstoelgebruikers is er een lift om de eerste verdieping te bereiken, een invalidentoilet bij de entree, en een voorziening om op het balkon van de Keizer Karel Foyer te kunnen roken.