Algemene informatie

Algemeen                                                                                                                                        Iedere laatste zaterdag van de maand is er een OZOswingfeest, behalve in de maanden juni en augustus. Dit 30+ feest vindt plaats in De Lindenberg of in De Vereeniging (in maart, sept. en dec.) in Nijmegen. Op beide locaties hebben we 2 danszalen tot onze beschikking. Een danszaal met nadruk op oldskool & disco house en dance en een 2e danszaal met nadruk op muziek van de jaren ’80 tot en met 2000 en nu. Wij noemen dit de OZOmix. Maandelijks goed voor plus minus 700 bezoekers uit Nijmegen en ver daarbuiten! Daarnaast organiseert stichting OZOswingfeesten ‘OZOzomer’. Dit betekent 7 dagen achter elkaar feest gedurende de Nijmeegse zomerfeesten in De Lindenberg!

De Lindenberg 
Cultuurcentrum De Lindenberg (Ridderstraat 23, 024-3273939) ligt op loopafstand van het Valkhof (parkeergarage Kelfkensbos) en het Casino aan de Waalkade (parkeergarage Eiermarkt). Het feest is in 2 zalen. De bovenzaal heeft een geweldig goede akoestiek. De benedenzaal (Café no. 23) heeft meedere hoogteverschillen. Kortom een prettige locatie met een geheel eigen sfeer. Tijdens de zomerfeesten gebruiken we alleen de danszaal van Café no. 23 en is er een buitenpodium waar live jazz muziek ten gehore wordt gebracht.

De Vereeniging 
Ook in Concertgebouw De Vereeniging aan het Keizer Karelplein Vindt 3x per jaar OZOswingfeesten plaats. De Vereeniging ligt tegen het centrum van Nijmegen aan op loopafstand van het Centraal Station. Voor auto’s is er achter het gebouw een ruime parkeerplaats. In de garderobe kunt u een uitrijkaart kopen. Ook is er de mogelijkheid om voor € 0,50 per uur te parkeren in parkeergarage Keizer Karel. Alg. tel.nr. van De Vereeniging: 024 – 3608135.

De Grote Zaal boven (vroegere ING-zaal) is de dansruimte waar de muziek voor een groot gedeelte ‘modern’ is (zie Lindenberg). Deze zaal is prachtig gerenoveerd en heel sfeervol. Ze heeft een voor dansers perfecte houten dansvloer. In de hal/entree beneden ligt de nadruk op muziek ‘back in time’. Retro dus.

Voor rolstoelgebruikers is er een lift om de eerste verdieping te bereiken, een invalidentoilet bij de entree, en een voorziening om op het balkon van de Keizer Karel Foyer te kunnen roken.