Muziek op OZO

Bij OZO Dansfeesten kun je dansen op twee verschillende dansgenres. In de Vereeniging hebben we de beschikking over de Kleine Danszaal boven en de prachtige entree-hal met mooie zuilen beneden. In de hal ligt de nadruk van de muziek op ’terug in de tijd’. Terug naar muziek van de jaren ’80, ’90 en ’00 met uitstapjes naar muziek van NU.
De een noemt het Retro, voor de ander zijn het Classics of Guilty Pleasures… Feit is dat dj’s de herkenbare disco sound van ’toen’ voorbij laten komen komen met uitstapjes naar allerlei stijlen: Soul, Disco, R&B, een vleugje Salsa, een beetje funky music, maar zeker ook Nederpop. Kortom een mooie MiXX met een knipoog naar de herkenbaardere hits van tegenwoordig. We willen de dj’s hun eigen ding laten doen en sturen niet in detail op de muziek. Zit er niets van je gading bij, loop dan even naar de dj en laat hem via een berichtje LEZEN wat je graag zou willen horen. Dat is nog geen garantie dat het voorbij komt… maar vaak zal er rekening worden gehouden met wensen uit de zaal.
In de bovenzaal ligt de nadruk van de muziek op allerlei verschillende soorten House ritmes en Dance Classics die één ding gemeen hebben: je moet er lekker op kunnen dansen, dus geen “boem boem boem”… 😉
Wil je het genre toch een naam geven? Denk dan aan Oldskool House, House Classics, Deep House, Disco-house etc. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld ‘Liquid Spirit’ van Gregory Porter, maar dan met een heerlijk house ritme, of ‘House will survive’ van Roland Clark of ‘Stap voor Stap’ van Nederlandse bodem: Kav Verhouzer & Sjaak. Laat je verrassen!

Wat betreft geluid & decibellen: met een grote regelmaat wordt het volume gedurende de swingavond gecontroleerd opdat deze niet te hard staat en de grens van het toelaatbare niet overschreden wordt!!
Vind je het volume alsnog te hard, meld dit dan bij de geluidstechnicus achter in de zaal of bij een van de OZO medewerkers, herkenbaar aan een gele badge op het T-shirt. Evt. zijn aan de kassa oordopjes verkrijgbaar, maar dit zou niet moeten hoeven…..!!